image

Detta ta är en hjälpnyckel. I blåa gruppen har vi tjuvstartat lite ned användningen av dessa. (alla grupper kommer så småningom att starta detta arbete)

Under 2 veckor har vi använt hjälpnycklarna och det fungerar jättebra. Efter samtal med barnen så känner de sig nöjda, och de vill gärna använda de oftare än planerat.

Hjälpnycklarna fungerar på så vis att när barnet inte förstår en uppgift eller har kört fast så lägger de fram det röda kortet och då kan jag lätt se ven som behöver stöd eller så kan en kompis som sitter bredvid se om han/hon kan hjälpa till.

Detta är ett jättebra sätt för de barn som inte vågar räcka upp handen att få den hjälp denne behöver.

Jag kan också se att arbetspassen med hjälpnycklarna är lugnare och barnen har bättre arbetsro.

detta kommer vi att fortsätta med! 🙂

2 Replies to “”