vårkänslor!…och ett långt inlägg

Vilket fantastiskt väder vi blir bjudna på! detta har vi i förskoleklassen utnyttjat och varit ute längre om morgonpromenaderna där vi hittat på roliga saker tillsammans utomhus.

Under gårdagen hade vi vårt sista arbetspass ute i solskenet. Gustav hade hittat ett AA batteri på marken, så gårdagens matematikpass var helt i fokus på detta lilla batteri.
Barnen fick olika uppdrag, som att hämta något de trodde var längre ön batteriet, kortare, tyngre eller lättare, sedan jämförde vi deras upphittade föremål med batteriet. Uppskattad övning och mycket givande!

Efter det provade vi att hoppa längdhopp och fick öva på begreppen: långt, längre och längst.

FÖR REN INFO TILL ER FÖRÄLDRAR:

barnen får jättegärna ta med sig sina leksaker/fotbollskort/skylander osv. till rasterna, men vi tar inget ansvar för försvunna eller förstörda privata saker.
Vad gäller dessa kort så har det framkommit att det sker en byteshandel mellan dessa små 😉
Tyvärr är det så att detta har inneburit en del konfliktet och därför har vi i arbetslaget förbjudit barnen att byta kort med varandra på skoltid.

TRIVSELDAG!
På fredag kommer vi att ha en trivseldag tillsammans med hela öst. Vi kommer att vara på utedag hela dagen. Vi tar med oss lunch från skolan, men som vanligt behöver barnen ha något att fika på och kläder efter väder.

För övrigt vill jag bara påminna er om att gå in på Edwise då och då för att kolla rektors månadsbrev och annan viktig information.
Här kommer ett kort urklippt ang. ikväll:
”Forum för samråd kommer vi att ha den 10/3 18.00 i ett av Lag Nords klassrum (där vi var förra gången). Jag har mailat ut inbjudan till er som var med förra gången, och lagt till ytterligare en förälder till gruppen. Som vanligt är alla välkomna att delta och det är bara att anmäla sitt intresse via mail till mig. Temat för vårterminens samråd är trygghet och trivsel och vi kommer att presentera vår plan mot diskriminering och kränkande behandling.”

Jag hoppas att så många av er som möjligt dyker upp!

ta hand om er.